Центробанк Швейцарії знову став прибутковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Швейцарії знову став прибутковим

Казна та Політика
200
За підсумками 2011 року Національний банк Швейцарії (SNB) став прибутковим після рекордного збитку в 2010-му. Про це повідомляється в прес-релізі банку.
Як повідомляє Bloomberg, в самому SNB повернення до прибутковості пояснили переоцінкою золотовалютних резервів. За 2011 рік за рахунок вдалих вкладень SNB вдалося заробити 13 млрд швейцарських франків (13,8 млрд доларів), 5 млрд франків банк заробив за рахунок зростання цін на золото, а ще 8 млрд - за рахунок вкладень в іноземну валюту.
У 2010 році Центральний банк Швейцарії зазнав рекордного збитку в 19,2 млрд франків. Регулятор був змушений витратити значні кошти на валютні інтервенції, щоб підтримати курс національної валюти, яка падала відносно євро.
Як зазначає Agence France-Presse, дані про прибуток SNB не включають допомогу, яку надав регулятор найбільшому банку країни - UBS - в кінці 2011 року. За даними агентства, фінансовий звіт буде опубліковано в березні, і до того моменту річні показники Центробанку можуть бути переглянуті.
Центральний банк Швейцарії має понад 2 тис. приватних акціонерів, як фізичних осіб, так і організацій. Контрольний пакет регулятора в 62% акцій контролюють великі банки країни. Найближчим часом акціонерам ЦБ треба обрати нового голову SNB.
9 січня голова Національного банку Філіп Хільдебранд подав у відставку. Приводом для цього стали дії його дружини - Кашья Хільдебранд заробила на продажу валюти 49 тис. євро, як стверджують ЗМІ, незаконно скориставшись конфіденційною інформацією. Розслідування не підтвердило зловживання повноваженнями з боку Хільдебранда, але він все одно залишив посаду під тиском громадськості.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас