Міжнародний b2b-ресурс All Biz відкрив представництво в Узбекистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний b2b-ресурс All Biz відкрив представництво в Узбекистані

258
Компанія All Biz - багатомовний онлайн-ресурс по просуванню товарів і послуг, оголошує про відкриття представництва в столиці Узбекистану - м. Ташкенті, і звертає увагу експортерів на нові можливості для експортно-імпортної діяльності в цій країні.
Узбекистан - третя за кількістю жителів країна СНД після Росії та Україні, з населенням понад 28 млн. чоловік. Близько 25% населення Узбекистану активно користується Інтернетом, що сприяє активному зовнішньоекономічному розвитку компаній республіки. З підключенням Узбекистану до міжнародного b2b-ресурсу www.all.biz місцеві користувачі можуть знаходити потрібні товари та послуги від компаній з 64 країн світу, а користувачі з інших країн - відкрити для себе багаті ринки Узбекистану.
Твердження "багаті ринки" для цієї країни не випадково, адже за запасами золота держава посідає четверте місце в світі, а за рівнем його видобутку сьоме місце (близько 80 тонн золота щорічно), по запасах і видобутку міді - десяте місце; урану - одинадцяте, а по його видобутку - сьоме місце (за даними World Nuclear Association). Потужна мінерально- сировинна база є основною статтею надходження валюти в економіку країни. Другий за значимістю статтею є ринок бавовни - за підсумками 2008 року країна займає третє місце в світі по експорту і шосте місце з виробництва бавовни. Найважливішою сільськогосподарською продукцією Узбекистану, крім бавовни, є фрукти, овочі і зерно (пшениця, рис і кукурудза). У структурі ВВП вага сільського господарства дуже значна - 38%, 26% припадає на промисловість, 36% на сферу послуг.
Структура експорту: нафтопродукти і енергоносії (24,8%), бавовна-волокно (9,1%), послуги (9,1%), машини й устаткування (5,5%), чорні і кольорові метали (6,8% ), хімічна продукція та вироби з неї (5,1%) та продовольчі товари (9,7%).
У країні дуже розвинений малий і середній бізнес, так в 2010 році суб'єктами малого бізнесу експортовано продукції на 1723,6 млн.дол.США (14,6% загального обсягу експорту), імпортовано - на 4015,1 млн.дол.США (42 , 5% усього імпорту).
Імпорт Узбекистану має таку структуру: машини та обладнання (44,1%), хімічна продукція та вироби з неї (14,3%), чорні і кольорові метали (8,4%), продовольчі товари (10,9%), послуги (4,7%) і енергоносії та нафтопродукти (6%).
Найбільшим зовнішньоторговельним партнером республіки є Росія - на її частку припадає близько 20% від усього обсягу зовнішнього товарообігу республіки. Далі йдуть Україна (7%), Казахстан (7%), Китай (6%) і Південна Корея (5%). У першу десятку також увійшли Швейцарія (4,6%), Туреччина (4,4%), Іран (3,2%), Афганістан (2,5%) і Німеччина (2,3%). З All Biz компанії Узбекистану мають можливість значно розширити географію експорту товарів і знайти партнерів та постачальників з нових країн.
Довідка:
All.biz об'єднує товарні ринки 65-ти країн світу, містить структуровану інформацію про понад 11 мільйонів товарів і послуг від 640 000 компаній різних країн на 26 мовах. На сьогоднішній день, офіси компанії All Biz представлені в 16 країнах світу: в Росії, Білорусі, Україні, Казахстані, Молдові, Польщі, Індії, Аргентині, Бразилії, Туреччини, Болгарії, Китаї, Чилі, Перу, Азербайджані та Узбекистані. За рейтингом Google Ad Planner, All.biz входить в "ТОП 500 самих відвідуваних сайтів у світі" за кількістю унікальних користувачів.
За матеріалами:
all.biz
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас