ЄС нагадав Києву про зобов'язання перед Енергетичним співтовариством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС нагадав Києву про зобов'язання перед Енергетичним співтовариством

Енергетика
462
Європейський Союз наполягає на тому, що будь-які результати, досягнуті під час переговорів між Києвом і Москвою, повинні гарантувати дотримання українською стороною зобов'язань, узятих при вступі до Енергетичного співтовариства.
Мова про це йде в коментарі, поширеному в п'ятницю в Брюсселі за результатами телефонної розмови європейського комісара з енергетики Гюнтера Оттінгера з міністром енергетики України Юрієм Бойком, під час якої вони обговорили дискусію між Україною і Росією про ціну на газ і транзит.
"Міністр запевнив комісара, що результати цієї дискусії будуть гарантувати безперебійні поставки російського газу в ЄС. Європейський комісар підкреслив, що будь-які домовленості з Росією повинні гарантувати повну повагу Україною зобов'язань, взятих при вступі до Договору Енергетичного співтовариства. Це - життєво важливо як для енергетичної безпеки, так і незалежності України, а також у зв'язку з тим, що на цих зобов'язаннях базується енергетична частина Угоди про асоціацію Україна-ЄС", - йдеться у коментарі, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україна".
Європейська комісія стверджує, що ЄС готовий, "якщо того побажають Україна та ЄС, вступити в тристоронні консультації щодо газотранспортного транзиту в будь-який час". "Комісія готова продовжувати активно підтримувати реформування українського енергетичного сектора і модернізувати газотранспортну інфраструктуру в Україні, щоб гарантувати, що система залишається ключовою частиною загальноєвропейської енергетичної мережі. Міністр Бойко і я домовилися працювати над загальною стратегією для подальшої інтеграції енергетичного ринку з ЄС. Ця робота почнеться негайно. Я буду перебувати в постійному контакті з Бойком щодо розвитку переговорів з Росією", - запевнив єврокомісар Оттінгер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас