Мінфін: Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим

Казна та Політика
1442
У Міністерстві фінансів повідомили, що свідоцтво платника єдиного податку тепер буде видаватися безстроково (раніше на 1 рік) і, як і раніше безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подачі заяви.
Про це повідомляється з посиланням на прес-службу відомства.
У міністерстві пояснюють, що в поданні щорічної заяви про обрання спрощеної системи оподаткування до 16 грудня 2011 р. необхідності не було. Оскільки Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності" визначено особливі правила, за якими з 1 січня 2012 року реалізується бажання стати платником єдиного податку, - подається заява не пізніше 25 січня 2012 року.
Крім того в Мінфіні зазначають, що згідно п.п. "Г" п. 5 Прикінцевих положень зазначеного закону, якщо підприємство (як юридична, так і фізична особа-підприємець) вирішить стати платником єдиного податку з 1 січня 2012 року, незалежно від того, на якій системі оподаткування він перебував в 2011 році, воно може це зробити, подавши відповідну заяву не пізніше 25 січня 2012 року.
Також суб'єкти господарювання, які в 2011 році працювали на єдиному податку або на фіксованому патенті і мають на руках свідоцтво платника єдиного податку або патент про сплату фіксованого податку, зможуть замінити свої нинішні документи на нове свідоцтво платника єдиного податку протягом півроку - не пізніше 1 червня 2012 року.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна податкова служба продовжить термін перереєстрації спрощенців до кінця кварталу. Проте вчора керівництво ДПСУ прийняло рішення замість цього ввести подовжений робочий день на весь період перереєстрації платників єдиного податку. До 25 січня 2012 р. податківці будуть працювати в будні дні до 20:00, в суботу - до 16:00 (вихідний - неділя).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас