Крістін Лагард: МВФ не готовий дати Угорщині новий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крістін Лагард: МВФ не готовий дати Угорщині новий кредит

Казна та Політика
593
Угорській владі необхідно продемонструвати "реальні кроки" щодо стабілізації національної економіки та проведення ефективної фінансової політики. Тільки після цього МВФ буде готовий розпочати переговори з Будапештом про можливе надання європейській державі фінансової допомоги. З такою заявою виступила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард. Крім того, Лагард також відзначила, що угорській владі варто почати проведення узгодженої політики, яка б не йшла врозріз з нормами Євросоюзу.
Сьогодні вночі у Вашингтоні проходили дискусії між керівництвом МВФ і представниками угорської влади. За підсумками переговорів міністр національного розвитку Угорщини Тамаш Феллегі заявив, що якомога більш швидкий запуск переговорів відповідає інтересам МВФ, а також дозволить заспокоїти хвилювання на ринках. "Ми повністю розуміємо і згодні з думкою експертів з МВФ з приводу того, що Угорщині потрібно активно боротися з кризою і зміцнювати довіру ринків. Результатом цього стане вихід країни на шлях сталого економічного розвитку", - зазначив Феллегі.
Крім того, угорський міністр також погодився з думкою Лагард про те, що Будапешту варто усунути існуючі розбіжності з європейськими партнерами. За словами Феллегі, він вже домовився про зустріч з представниками ЄС на наступному тижні. Під час консультацій сторони намагатимуться знайти консенсус і вирішити виниклі конфлікти.
Головним каменем спотикання між Будапештом і Брюсселем стало питання про контроль над діяльністю угорського Центробанку. Нове законодавство передбачає передачу главам держави і уряду права на узгоджене призначення заступників керівника ЦБ. До останнього часу лише глава ЦБ Андраш Сімор мав право вирішувати, з ким працювати. На думку скептиків, своїми поправками до законодавства угорське керівництво позбавить незалежності Центробанк. У результаті цього ЦБ втратить можливість приймати зважені незалежні рішення і буде керуватися наказами з уряду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас