В Нью-Йорку виявлено діамант, викрадений в Лондоні в 2007 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нью-Йорку виявлено діамант, викрадений в Лондоні в 2007 році

Кримінал
212
У Нью-Йорку виявлено великий жовтий діамант вагою більше 16 карат, викрадений під час пограбування відомого лондонського ювелірного магазину Graff більше чотирьох років тому.
Як повідомили в четвер місцеві ЗМІ, один з гонконзьких ломбардів направив діамант на оцінку в розташований в Нью-Йорку Гемологічний інститут Америки, співробітники якого тут же "впізнали" в ньому викрадений в Лондоні камінь.
Пограбування сталося в липні 2007 року. Двоє чоловіків під'їхали до магазину Graff на лондонській Слоун-стріт на автомобілі Bentley.
Вони пройшли в магазин, де стали обговорювати вартість діамантів з його співробітниками. Потім, діставши пістолети, злочинці заявили, що здійснюють пограбування. Тоді з магазину було викрадено прикраси на суму близько 20 мільйонів доларів.
Поліції досі не вдалося заарештувати нападників. Лондонська влада сповістила міжнародних покупців діамантів та ювелірні магазини про пропажу, проте досі камінь ніде не з'являвся.
Впізнавши в доставленому для оцінки діаманті камінь, що належав Graff, Гемологічний інститут відразу ж зв'язався з магазином. Той зажадав негайно повернути діамант, проте ломбард відмовився.
Тоді Graff звернувся до суду, стверджуючи, що співробітники ломбарду "повинні були знати, що камінь був проданий їм у порушення прав його законного власника".
До закінчення розгляду цієї справи діамант буде зберігатися в лабораторії Гемологічного інституту в Нью-Йорку, передає ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас