Газпром говорить про неможливість зниження договірних обсягів закупівлі газу Україною в 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром говорить про неможливість зниження договірних обсягів закупівлі газу Україною в 2012 р.

Енергетика
5002
Контрактний обсяг закупівлі Україною в 2012 році не може бути знижений до необхідного Україні рівня в 27 млрд куб. м газу на рік, заявив Агентству газової інформації (АГІ) офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.
Він пояснив, що, "відповідно до контракту, зміна річних обсягів у принципі не може перевищувати 20%. У 2012 році, як усім відомо, контрактний обсяг поставки становить 52 млрд куб. м, і навіть чисто теоретично не може бути знижений до 27 млрд куб. м", - сказав С.Купріянов.
У прес-службі концерну підкреслили, що контракт купівлі-продажу газу в 2009-2019 роках, підписаний "Газпромом" і "Нафтогазом України", можливості зміни обсягів закупівлі газу в односторонньому порядку не передбачає.
Відповідно до п. 2.2.3. контракту, "річна контрактна кількість (РКК) може бути змінена за згодою сторін не пізніше, ніж за шість місяців до початку відповідного року поставки. Угода сторін з питання зміни РКК має бути зроблена у письмовій формі".
За словами С.Купріянова, "ніякі документи про зміну обсягів поставки російського газу в Україну не підписувалися". "При цьому особливо хотілося б підкреслити, що питання про зменшення обсягів на численних переговорах про зниження з 2012 року ціни на російський газ українською стороною не порушувалося взагалі", - підкреслив він.
В середу міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна зменшує закупівлю російського газу "в два рази і з 1 січня у нас відбір буде на рівні 27 млрд куб. м".
"Газпром" висловив занепокоєння, що "Нафтогаз України" в односторонньому порядку порушує умови контракту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас