Промвиробництво в єврозоні несподівано знизилося в листопаді на 0,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в єврозоні несподівано знизилося в листопаді на 0,3%

Казна та Політика
99
Обсяг промислового виробництва в єврозоні в листопаді 2011 року скоротився на 0,3% в річному обчисленні, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу (Eurostat).
Зниження показника відносно жовтня 2011 року складе 0,1%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення обсягів промвиробництва порівняно з листопадом 2010 року на 0,2% і прогнозували зниження на 0,3% відносно жовтня 2011 року.
Жовтневі темпи зниження промвиробництва відносно вересня були переглянуті з 0,1% до 0,3%, оцінка річного зростання змінена з 1,3% до 1%.
Європейська економіка все ближче до рецесії, більшість експертів упевнені, що якщо рецесія в єврозоні ще не розпочалася, то неминуче розпочнеться найближчим часом. Тиск на європейських виробників зростає у зв'язку з усе новими заходами бюджетної економії в країнах єврозони, що змушує їх скорочувати робочі місця і витрати.
"У четвертому кварталі вже, швидше за все, було скорочення економіки, і ми, ймовірно, побачимо його ще раз в поточному кварталі. Іде дуже агресивна бюджетна консолідація, і споживачі, і компанії відкладають витрати й інвестиційні рішення. Інтрига лише в тому, наскільки глибокою і тривалою буде рецесія", - заявив керівник відділу макроекономічних досліджень ABN Amro в Амстердамі Нік Коуніс.
Європейський центральний банк (ЄЦБ), ймовірно, залишить базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні в 1% у четвер, щоб підтримати економіку регіону.
Випуск засобів виробництва і проміжних товарів у 17 країнах єврозони не змінився в листопаді в порівнянні з попереднім місяцем.
Виробництво споживчих товарів тривалого користування знизилося на 0,8%, електроенергії - зросло на 0,5%.
Обсяг промвиробництва в Німеччині скоротився в листопаді на 1% до жовтня. Італія і Франція зафіксували зростання на 0,3% і 1,1% відповідно. В Ірландії промвиробництво скоротилося на 9,4%, в Португалії - на 1,6%.
Згідно з грудневими оцінками ЄЦБ, ВВП єврозони зріс на 1,6% в 2011 році, в 2012 році його підйом сповільниться до 0,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас