Катеринчук: Показники бюджету не мають стосунку до реального життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катеринчук: Показники бюджету не мають стосунку до реального життя

Казна та Політика
568
Показники дефіциту бюджету та інші макропоказники не мають ніякого стосунку до реального життя населення України. Таку думку висловив народний депутат Катеринчук, пише УНН.
"Так, уряд зміг утримати показники держборгу на рівні, закладеному в бюджет, але за рахунок дуже жорсткої політики Нацбанку. Завдяки цьому ми вийшли практично в нульову інфляцію. НБУ був прогнозованим органом в 2011 році", - підкреслив Катеринчук.
За словами народного депутата, свою роль в зменшені дефіциту бюджету в 2011 році до 1,7% ВВП зіграло і ручне управління доходами і витратами держави. До нього він відносить збільшення планів для податкової та митної служб, збільшення пенсійного віку для жінок і урізання соціальної підтримки афганців, чорнобильців і т.д. "Це маніпуляції соціальними гарантіями, які дозволили уряду утриматися в рамках дефіциту бюджету", - зазначив Катеринчук.
Дефіцит держбюджету в 2012 році, за словами народного депутата, буде залежати від ціни на російський газ. "Про кредит МВФ я взагалі не говорю, тому що внутрішня політика, погіршення демократії, відрізали всі можливі варіанти домовитися зі світом про якісь взаємовигідні угоди, в тому числі і про кредитування на взаємовигідних умовах", - розповів народний депутат.
На його думку, новий рік - рік великих капіталовкладень, особливо на місцях, оскільки це рік виборів. "Це буде рік фінансового бюджетного популізму. Але після виборів все це закінчиться, і, думаю, що Нацбанку буде складно після виборів прогнозувати утримання стабільності курсу гривні", - підкреслив Катеринчук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас