ФРС може бути змушена посилити кредитно-грошову політику раніше середини 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС може бути змушена посилити кредитно-грошову політику раніше середини 2013 р.

Валюта
394
Федеральна резервна система (ФРС) може бути змушена піти на посилення кредитно-грошової політики раніше середини 2013 року - терміну, встановленого самим американським ЦБ - на тлі поліпшення ситуації в економіці країни, вважає голова Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер, витяги з виступу якого наводить газета The Wall Street Journal.
"Я вважаю, що макроекономічні умови можуть вимагати від ФРС підвищення ставок раніше середини 2013 року", - заявив Плоссер, який виступив напередодні з промовою в місті Рочестер, штат Нью-Йорк.
Плоссер брав участь у засіданнях Комітету з відкритих ринків (FOMC) в 2011 році і був послідовним критиком надто м'якої, на його думку, кредитно-грошової політики.
У середу він знову підтвердив, що не схвалює даної ФРС обіцянки утримувати ставки на поточному, рекордно низькому рівні "принаймні до середини 2013 року", бо ця заява, на думку голови ФРБ, хибно інтерпретується ринками, які розцінюють його скоріше як безвідкличну гарантію, ніж як якийсь орієнтир, прив'язаний до макроекономічних показників.
За прогнозами Плоссера, темпи зростання американської економіки прискоряться до приблизно 3% в цьому році і наступному з приблизно 2% в 2011 році.
Експерти вважають, що ВВП США в 2012 році зросте на 2,4%.
Безробіття, яке в грудні опустилася до трирічного мінімуму в 8,5%, до кінця року складе близько або, може, навіть трохи менше 8%, вважає Плоссер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас