Нафта дорожчає з мінімуму за 2 тижні на ситуації в Нігерії та Ірані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає з мінімуму за 2 тижні на ситуації в Нігерії та Ірані

Енергетика
132
Нафта дорожчає в четвер вранці, піднімаючись з зафіксованого напередодні двотижневого мінімуму, інвестори очікують скорочення поставок через страйки у Нігерії, а також як і раніше непокояться через ситуацію навколо ембарго на поставки нафти з Ірану, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,36 (0,36%) відносно рівня 11 січня - до $101,23 за барель.
За підсумками торгів у середу цей контракт впав в ціні на $1,37 (1,3%) - до $100,87 за барель - мінімуму з 30 грудня.
З початку місяця нафта подорожчала на 2,6%.
"Геополітичний аспект часто виходить на перший план, коли мова йде про гру на підвищення, - відзначає аналітик CMC Markets Девід Ленд. - Перекриття Ормузської протоки, ймовірно, розглядається як дуже віддалена перспектива, однак якщо це станеться, зліт цін на нафту буде неймовірно стрімким. Я б продовжував займати "бичачу" позицію щодо цін на нафту, якщо, звичайно, не станеться падіння за позначку в $95 за барель".
Представники Асоціації провідних фахівців нафтової та газової галузей Нігерії готуються повністю припинити роботу у відповідь на рішення уряду ліквідувати субсидії на пальне, у результаті чого ціни на бензин злетіли майже вдвічі. Минулого місяця в Нігерії видобувалося близько 2,2 млн барелів нафти на добу.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на лютий на лондонській біржі ICE Futures збільшилося на $0,7 (0,62%) - до $112,94 за барель.
У середу цей контракт впав в ціні на $1,04 (0,92%) - до $112,24 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас