Експерти: Підвищення акцизів на нафтопродукти не призведе до подорожчання палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Підвищення акцизів на нафтопродукти не призведе до подорожчання палива

Енергетика
193
Підвищення ставок акцизного збору на нафтопродукти, передбачене законом № 4235-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів", не призведе до подорожчання палива, вважають експерти нафторинку, опитані агентством "Інтерфакс-Україна" .
"Зростання акцизів не призведе до зміни роздрібних цін на нафтопродукти. По дизельному паливу підвищення акцизу близько 4 коп./літр - ринок цього не відчує. По бензину підвищення близько 18 коп./літр, воно буде компенсовано за рахунок зниження маржі" , - сказав директор консалтингової компанії "А-95" (Київ) Сергій Куюн.
Аналогічної думки дотримується аналітик консалтингової компанії UPECO (Київ) Олександр Сіренко. "Поточна маржа ритейлерів дозволяє зберігати роздрібну ціну на нафтопродукти не тільки на поточному рівні (з урахуванням нових акцизів), а й знизити її на 10-20 коп./літр", - упевнений експерт.
Сіренко зазначив, що нафтопродукти, що обкладаються акцизом за новими ставками, надійдуть у роздрібний продаж не раніше лютого.
Як повідомлялося, президент підписав закон про підвищення ставок акцизів, плати за користування надрами, екологічних податків і різних зборів на 8,9-11,3%, що відповідає прогнозним рівнями зростання продовольчих і промислових цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас