Болгарія відмовилася виділити фінансову допомогу єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія відмовилася виділити фінансову допомогу єврозоні

Казна та Політика
309
Болгарія, яка не входить до єврозони, не готова брати на себе якісь фінансові зобов'язання, пов'язані зі зміцненням позиції єдиної європейської валюти. Про це заявив міністр закордонних справ країни Микола Младенов, передає AFP.
У той же час, за його словами, Болгарія вітає заходи, спрямовані на посилення фінансової дисципліни в Євросоюзі. Однак, як підкреслив міністр, болгарська сторона не збирається вносити зміни у власну податкову політику, оскільки поки не є учасником зони євро.
Зокрема, в Софії виступають проти ідеї податку на банківські транзакції, за запровадження якого не перший рік висловлюються в Німеччині та Франції. Болгарія, яка вступила до ЄС у 2007 році, досі залишається країною з найбільш низьким податковим навантаженням в ЄС.
У середині 2011 року Болгарія відклала на невизначений термін переговори про вступ до єврозони. Влада країни зазначила, що спочатку почекає вирішення боргової кризи в єврозоні, і підкреслила, що в цілому намір Софії увійти в зону євро не змінився. Раніше очікувалося, що переговори болгарської сторони про входження в єврозону почнуться восени минулого року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас