Microsoft: В 4 кварталі світові продажі ПК були нижчими, ніж очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft: В 4 кварталі світові продажі ПК були нижчими, ніж очікувалося

166
Світові продажі персональних комп'ютерів в четвертому кварталі 2011 року були слабшими, ніж очікували експерти, через перебої в поставках деталей з Таїланду через повені в цій країні, вважають в Microsoft Corp.
Експерти очікували зниження продажів ПК в минулому кварталі на 1%, проте в реальності падіння було більш значним, заявила головний фінансовий директор підрозділу Microsoft, що займається розробкою Windows, Тамі Реллер на конференції для інвесторів, організованій Nomura Holdings Inc.
Її думку підтвердив інший представник Microsoft - Білл Кефед, генеральний директор зі зв'язків з інвесторами, присутній на іншій конференції для інвесторів, організованій JPMorgan Chase & Co.
"Після того, як всі дані будуть опубліковані, ми, ймовірно, побачимо більш значне зниження, ніж очікувалося, оскільки наслідки стихійного лиха проявилися набагато швидше, ніж очікувалося", - заявив Б.Кефед.
Обидві конференції відбулися у вівторок в Лас-Вегасі в рамках виставки споживчої електроніки.
Торішня повінь в Таїланді, в результаті якої були закриті підприємства з виробництва деталей комп'ютерів, зокрема дисководів, зробила негативний вплив на ринок ПК, що страждає через появу конкуруючих пристроїв - планшетних комп'ютерів.
Продажі Windows були гіршими від очікувань протягом трьох з останніх чотирьох кварталів. Microsoft планує випустити нову операційну систему Windows 8, призначену для планшетів, що, як очікується, дозволить збільшити конкурентоспроможність компанії в цій сфері. Тестова версія Windows 8 вийде в лютому 2012 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас