70% сайтів, що надають кредити споживачам в Європі, порушують закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

70% сайтів, що надають кредити споживачам в Європі, порушують закон

182
70% веб-сайтів в Європі, які надають споживчі кредити, порушують законодавство ЄС.
Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Брюсселі комісар ЄС з питань захисту прав споживачів Джон Даллі, представляючи результати дослідження, проведеного наприкінці минулого року в 29 європейських країнах (країнах - членах ЄС, а також Ісландії та Норвегії).
"У 70% перевірених сайтів були виявлені проблеми", - сказав він.
За словами комісара, в процесі дослідження були виявлені три основні проблеми: надання інформації, яка вводить в оману, при рекламі; ненадання ключової інформації при наданні пропозиції кредитування; надання інформації, яка вводить в оману, щодо вартості кредиту.
В цілому під час перевірки було перевірено 562 веб-сайтм, які надають споживчі кредити, з них у 393 сайтів були виявлені проблеми.
Даллі зазначив, що кожна країна-учасниця дослідження вибирала власні критерії відбору сайтів, що надають споживчі кредити.
При цьому, за словами комісара, наступним кроком національних органів влади, відповідальних за захист прав споживачів, буде пропозиція сайтам, на яких були відзначені порушення, виправити їх. У разі ж, якщо такі зміни не будуть здійснені до осені 2012 року, щодо таких сайтів можливе застосування санкцій, у тому числі і штрафів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас