Угорщина може отримати штрафи за перевищення дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина може отримати штрафи за перевищення дефіциту

Казна та Політика
275
Угорщина може стати першою країною, на яку в майбутньому можуть бути накладені штрафи за невиконання плану зі скорочення дефіциту в рамках процедури надмірного дефіциту, випливає з повідомлення Єврокомісії, пишуть РИА Новости.
П'ять країн - Бельгія, Кіпр, Мальта, Польща і Угорщина, на думку ЄК, мали можливість не укластися в свої програми і не виконати цілі щодо дефіциту в 2011 і 2012 роках. Процедура надмірного дефіциту передбачає доведення дефіциту бюджету країни Євросоюзу до рівня максимум в 3% її ВВП протягом декількох років. Програму скорочення дефіциту розробляє сама держава, плануючи показники дефіциту на кожен рік, а ЄК погоджує і стежить за виконанням програм.
П'ять країн - Бельгія, Кіпр, Мальта, Польща і Угорщина, на думку ЄК, мали можливість не укластися в свої програми і не виконати цілі щодо дефіциту в 2011 і 2012 роках. Тепер чотири з них, за винятком Угорщини, на думку ЄК, вживають ефективні дії з боротьби з бюджетним дефіцитом.
Угорщина, яка попросила зовнішню страхувальну допомогу в листопаді минулого року, проте поки не отримала її в тому числі через закон про незалежність свого центрального банку, "не показала достатнього прогресу щодо своєчасного та стабільного скорочення дефіциту", пише ЄК. Тепер цій країні першою з держав ЄС можуть загрожувати штрафи в рамках нового законодавства ЄС (так званий "пакет шести законодавчих ініціатив").
"Сьогоднішній звіт показує, що пакет шести ініціатив вже працює. Він дає Єврокомісії можливість реагувати, коли країни не можуть взяти свій дефіцит під контроль і скоротити свій борг", - заявив віце-президент Єврокомісії Оллі Рен.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас