1 млрд грн залучать до бюджету після зміни акцизу на тютюн і алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1 млрд грн залучать до бюджету після зміни акцизу на тютюн і алкоголь

Казна та Політика
451
Президентом підписано закон про нові ставки акцизного податку та деякі збори, що дозволить додатково залучити до бюджету понад 1,3 млрд грн. Про це йдеться в офіційному висновку Державної податкової служби щодо закону №4235-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів", повідомили УНН в прес-службі ДПСУ.
За розрахунками податківців, переважна частина, близько 1 млрд грн, додаткових надходжень будуть зібрані у вигляді акцизу з імпортерів та виробників лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, нафтопродуктів, зрідженого газу, а також власників окремих видів автотранспорту.
Разом з тим, введення нових ставок дозволить знизити споживання українських алкоголю та тютюну - аналітики прогнозують зменшення ДПС поставок цієї продукції на внутрішній ринок.
Об'єднання всіх платежів, які стягувалися з видобувачів корисних копалин, у єдиний збір - плату за користування надрами, на думку фахівців ДПС, дозволить спростити процедури адміністрування. Однак значного зростання цього збору не передбачається: за підсумками 2011 року сплачено 2,64 млрд грн, а в 2012-му ця сума зросте на 198,5 млн грн (6,6%).
Індексація ставок збору за використання води дасть державі додатково 98,2 млн грн.
Менше принесе перегляд збору за спеціальне користування лісовими ресурсами - тільки 19,3 млн грн додаткових надходжень.
В цілому, вважають експерти з податкової, набрання законом чинності казну істотно не збагатить, але "дозволить забезпечити відповідність розмірів ставок податків і зборів інфляційним процесам".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас