Точка зору: У 2012 році пріоритетом для податкової міліції будуть операції з офшорами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: У 2012 році пріоритетом для податкової міліції будуть операції з офшорами

Казна та Політика
630
У 2012 році одним із пріоритетних напрямків роботи податкової міліції стане виявлення ухилень від сплати податків при проведенні експортно-імпортних операцій з використанням офшорних компаній. Про це заявив перший заступник голови Державної податкової служби України, начальник податкової міліції, генерал-лейтенант податкової міліції Андрій Головач, пише Уніан.
"Звичайно, є факти використання офшорів для мінімізації податкових зобов'язань. Податкова міліція проводить певну роботу, щоб викорінити цю схему. Це відбувається, наприклад, під час експорту товару, який відправляється на адресу одного нерезидента, а оплата при цьому надходить не в Україну, а через офшорний рахунок. Є й зворотна схема: під час імпорту товару споживач завозить його від офшорних компаній з метою зміни ціни шляхом підробки інвойсів!, - зазначив він.
Однак, за словами Головача, регулювання взаємодії суб'єктів підприємницької діяльності з офшорами все-таки лежить у площині законодавця.
"За допомогою офшорів дійсно заводяться псевдоінвестиції, відбувається відмивання грошей. Щоб викорінити і це явище, нам потрібно пройти певний законодавчий шлях. Ми повинні створювати умови для декларування доходів в Україні, щоб стимулювати заощадження капіталу тут. Для цього потрібна політична стабільність в країні і впевненість у завтрашньому дні", - вважає податківець.
Головач також повідомив, що на сьогоднішній день в структурі податкової міліції створені спеціальні підрозділи з протидії злочинам у сфері високих технологій.
Крім того, нагадав він, податкова міліція відмовилася від практики виявлення дрібних порушень та перевірок підприємств з незначним валовим оборотом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас