Українські індекси в середу вранці залягли в "дрейф" після зростання напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в середу вранці залягли в "дрейф" після зростання напередодні

Фондовий ринок
90
Українські фондові індекси в середу вранці після зростання напередодні дрейфують в "боковику", при цьому демонструючи різноспрямовану динаміку: індекс "Української біржі" (УБ) на 10:35 кч знизився на 0,1% - до 1476,61 пункту, індекс ПФТС зріс на 0,06% - до 552,35 пункту.
На УБ зі зростанням торгувалися акції "Азовсталі" (+0,92%), "Донбасенерго" (+0,83%), Алчевського меткомбінату (+0,37%) і "Мотор Січі" (+0,09 %). Негативну динаміку демонстрували папери Єнакіївського метзаводу (-1,35%) і Авдіївського коксохімзаводу (-1,23%).
В індексному кошику ПФТС вранці торгувалися акції "Дніпроенерго" (+0,83%), "Донбасенерго" (+0,38%) і Єнакіївського метзаводу (-0,64%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, технічно більшість індексних паперів утримує позитивні сигнали на денних трендах, що налаштовує на збереження їх висхідного руху в цілому за підсумками дня. У той же час ліквідності на ринку недостатньо, що обмежує здатність до покупок. Крім того, у першій половині дня на українських майданчиках імовірна незначна корекція індексів вниз на тлі відкоту світових індикаторів, які знімають перекупленість.
Як повідомив керівник відділу підтримки клієнтів інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Макаренко, нові важливі новини з європейського боргового ринку поки не надходять, через що відсутність негативних новин може бути сприйнято інвесторами як привід до нових покупок. Разом з тим він зазначив, що така ситуація довго тривати не може, незабаром відсутність активних кроків і рішень з боку керівників країн ЄС з подолання боргової кризи в регіоні може призвести до закриття учасниками "довгих" позицій.
Крім того, експерт звернув увагу на оприлюднені напередодні дані ЄЦБ, згідно з якими обсяг депозитів банків на умовах "овернайт" досяг чергового рекордного значення.
"Останнім часом банки все частіше звертаються до ЄЦБ, побоюючись довіряти іншим кредитним організаціям. Таким чином, банки воліють зберігати свій "надлишок" ліквідності в безпечному місці, незважаючи на більш низьку ставку в ЄЦБ", - прокоментував він.
На думку керівника відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліни Ольмезової, незважаючи на негатив з боку агентства Fitch про можливе зниження рейтингу Італії, стало відомо, що рейтинг Франції цього року знижуватися не буде. "Такі новини, що мають різноспрямований вплив на ринки, не можуть істотно вплинути на рух як світових, так і українських індексів. Тому у випадку пробиття індикатором УБ 1500 пунктів можна очікувати продовження його сходження в район опору 1570 пунктів", - сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас