Глава ФРБ вважає заходи на підтримку американської економіки "життєво важливими" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФРБ вважає заходи на підтримку американської економіки "життєво важливими"

Казна та Політика
299
Глава Федерального резервного банку Сан-Франциско Джон Вільямс заявив, що прийняття заходів для підтримки американської економіки є "життєво важливим".
Підтримка необхідна американській економіці, оскільки вона ослаблена високим рівнем безробіття, низькими споживчими витратами і несприятливою ситуацією на ринку житла, вважає один з президентів ФРБ.
Як заявив Вільямс під час виступу у Ванкувері, "Ми у Федеральній резервній системі робимо все можливе для стимулювання подальшого зростання економіки", - цитує його слова агентство Bloomberg.
При цьому представники ФРС розділяються в думках щодо того, чи варто чекати нових ознак сповільнення економіки США, або ж вжити додаткових заходів для її стимулювання і підтримки зараз.
Між тим, нещодавно стало відомо про зниження рівня безробіття в США. За нещодавніми даними, число звернень по допомогу з безробіття за минулий тиждень скоротилося до 372 тис., тоді як аналітики, ґрунтуючись на попередніх даних, прогнозували зниження до 375 тис. Разом з тим число робочих місць зросло на 200 тис.
Як прогнозує Вільямс, темпи зростання ВВП в США в нинішньому році складуть 2,5%, і близько 3% - у наступному. На думку голови відділення ФРБ, таких показників ВВП недостатньо для зниження рівня безробіття в країні. У 2013 році він буде перевищувати позначку у 8%, а на кінець 2014 року знизиться до 7%.
Рівень інфляції при цьому знизиться і складе 1,5% як в цьому, так і в наступному році в порівнянні з 2,5% в 2011 році.
За словами голови банку, "життєво важливо, щоб ФРС застосовувала всі наявні в її розпорядженні інструменти для досягнення орієнтирів зайнятості та інфляції, передбачених її мандатом".
Разом з тим, Вільямс у своєму виступі утримався від закликів ФРС до нових стимулюючих заходів, однак наголосив на необхідності заходів у сфері витрат і оподаткування на додаток до дій Федерального резерву.
Як повідомлялося раніше, США може уникнути рецесії в новому році, але цього не вдасться досягти Європі, вважають експерти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас