Експерт: Зміцнення долара буде стримувати зростання ціни золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зміцнення долара буде стримувати зростання ціни золота

Валюта
712
Сильні позиції американської валюти як і раніше будуть перешкоджати зростанню вартості золота на світовому ринку.
Таку думку висловили аналітики Forex Club в Україні.
У центрі уваги інвесторів залишаються боргові проблеми Греції. Відкритим залишається питання виділення 130 млрд. євро в рамках другого пакету міжнародної допомоги, без якого країна може оголосити дефолт вже в березні. Рівнем підтримки для золота на поточному тижні, за прогнозами аналітиків, може стати значення 1585,0 доларів за тройську унцію.
Вплинути на динаміку дорогоцінного металу на поточному тижні може також макроекономічна статистика зі США і єврозони. З американських новин важливими для ринку будуть дані щодо роздрібних продажів за грудень і торговий баланс за листопад.
З європейських новин - дані щодо ВВП за третій квартал, рішення ЄЦБ щодо процентної ставки та коментарі до даного рішення голови регулятора Маріо Драгі. Очікується, що ЄЦБ збереже ставку на рівні 1,0%. У випадку, якщо очікування виправдаються, а коментарі пана Драгі виявляться помірно позитивними, золото може продовжити своє зростання. Опором для дорогоцінного металу на поточному тижні буде виступати значення 1652,0 доларів за тройську унцію.
Вартість золота на світовому ринку за підсумками минулого тижня, як відзначають аналітики, підвищилася на 2,6% до 1616,33 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас