Тимошенко: Янукович задумав грандіозну аферу з ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Янукович задумав грандіозну аферу з ГТС

Енергетика
2892
Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала українську владу не приймати закон, який дозволяє оренду української газотранспортної системи.
Про це йдеться в листі Тимошенко, написаному в Качанівській колонії, де екс-прем'єр відбуває семирічний термін ув'язнення.
За словами Тимошенко, "сьогодні ми впритул підійшли до втрати ГТС. Знаю, що в найближчі дні закон про захист української газотранспортної системи, який я колись ініціювала, буде де-факто скасовано".
"Я закликаю українську владу притримати свій запал і не чіпати ГТС та інші стратегічні об'єкти. Українське суспільство й український парламент я прошу захистити газотранспортну систему від апетитів Януковича і його сім'ї", - наводить лист Тимошенко прес-служба БЮТ.
"Хочу також застерегти партнерів України в Євросоюзі та Росії: Янукович втягує вас в грандіозну аферу, яка буде триматися не на правовому ґрунті, а на сипучих пісках беззаконня. Янукович - не вічний, і кінець йому настане раніше, ніж світ собі уявляє. Нова, демократична, патріотична влада обов'язково денонсує договір про здачу ГТС, як і горезвісні Харківські угоди", - йдеться в листі.
"Я відповідально стверджую, що наша ГТС в повному технічному порядку і може здійснювати транспортування газу без втрат і аварій ще досить тривалий час", - запевнила Тимошенко.
"Коли аферисти хочуть продати цінну річ за безцінь, але з тіньовими фінансовими і політичними відкатами, вони довго розповідають про нездоланні недоліки такої речі. Але, Віктор Федорович, у нашій країні не всі такі ідіоти, як ви думаєте. І більшість громадян розуміють, що ви готуєте аферу", - звернулася Тимошенко до президента.
Нагадаємо, Україна продовжує переговори з Росією про зниження ціни на газ. Однією з умов можливого перегляду контрактів є створення газотранспортного консорціуму з управління українською ГТС. Раніше ЗМІ повідомили, що сьогодні парламент розгляне зміни в закон про газотранспортну систему, які дозволять передачу ГТС в оренду майбутнього газотранспортного консорціуму НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
Пізніше голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що парламент буде розглядати законопроект про реформування нафтогазового комплексу після заслуховування інформації міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка щодо газових переговорів з Росією, яке відбудеться в п'ятницю, 13 січня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас