Вкладення в предмети мистецтва виявилися вигіднішими від інвестицій в акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладення в предмети мистецтва виявилися вигіднішими від інвестицій в акції

244
Інвестиції в предмети мистецтва в минулому році принесли інвесторам більший дохід, ніж вкладення у фондові ринки, при цьому така тенденція спостерігається вже другий рік поспіль.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на газету Financial Times.
Індекс Mei Moses All Art, що відслідковує ціни на живопис, що продається на аукціонах в Нью-Йорку і Лондоні, зріс за підсумками 2011 року на 11%, при цьому сукупний дохід від інвестицій в індекс виявився приблизно на 9 процентних пунктів вищим, ніж від вкладень у фондовий індекс Standard & Poor's 500. Розрив є найбільшим з 2008 року.
Підвищенню цін на предмети мистецтва як і раніше сприяв високий попит з боку інвесторів та колекціонерів з Китаю, а також поява на ринку робіт деяких популярних художників, наприклад, Енді Уорхола.
Інвестиції в Mei Moses виявлялися прибутковішими від вкладень в S&P 500 шість разів за останні десять років, при цьому середня рентабельність інвестицій у предмети мистецтва становила 7,8% проти всього 2,7% для вкладень в акції.
Вартість традиційного китайського живопису зросла в середньому на 20,6%, при цьому багато творів були куплені колекціонерами з КНР.
Ціни на імпресіоністські та модерністські полотна зросли на 14%, а живопис післявоєнного і сучасного періодів подорожчав на 6,4%. Найгірший результат продемонстрували інвестиції в роботи майстрів Старої школи і художників XIX в. - Середня рентабельність інвестицій в цю категорію склала всього 4,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас