Експерт: Основні тенденції 2011 року на ринку нерухомості - активізація будівництва низки будинків і зростання платоспроможного попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Основні тенденції 2011 року на ринку нерухомості - активізація будівництва низки будинків і зростання платоспроможного попиту

Нерухомість
456
Серед основних тенденцій 2011 року можна назвати активізацію будівництва на низці об'єктів, роботи на яких ще в минулому році були припинені. Про це повідомив Олександр Попов, директор проектної групи "Архіматика".
За його словами, в 2011 році в Києві будівництво вели 23 забудовники на 38 будинках.
"Що стосується цін, то вони протягом року були стабільні, зміни в межах 10% спостерігалися в будинках на завершальній стадії будівництва. Також одна з тенденцій минає - зростання платоспроможного попиту на якісні об'єкти нерухомості", - говорить експерт.
2011 рік був важливим для ринку нерухомості, оскільки відбулися законодавчі зміни, зокрема прийняття Закону "Про регулювання містобудівної діяльності".
"Основний вплив нових положень зазначеного закону на ринок, імовірно, буде відчуватися вже в 2012 році", - сказав фахівець.
Він також зазначив, що вплив на ринок нерухомості в 2011 році робили й події в банківській сфері: на початку року активізація іпотечних програм банками і вже восени закриття більшістю банків таких програм кредитування. При цьому збільшилася кількість банків, які співпрацюють із забудовниками і пропонують покупцям нерухомості іпотеку при купівлі квартир в об'єктах партнерів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас