Fitch знизило рейтинги Угорщини до "сміттєвого" ​​рівня, прогноз - "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги Угорщини до "сміттєвого" ​​рівня, прогноз - "негативний"

Казна та Політика
609
Міжнародне рейтингове агентство Fitch у п'ятницю знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Угорщини в національній та іноземній валюті на один щабель - до "сміттєвого" рівня "BB+" з "BBB-".
Прогноз щодо рейтингів - "негативний", йдеться в повідомленні Fitch.
Крім того, агентство погіршило короткостроковий РДЕ Угорщини з "F3" до "B", а стелю рейтингу країни відразу на два щаблі - з "A-" до "ВВВ".
"Зниження рейтингів Угорщини відображає подальше погіршення податково-бюджетної ситуації зовнішнього фінансування країни, а також прогнозів її зростання, що частково викликане нестандартною економічною політикою Угорщини, підриває довіру інвесторів і ускладнює узгодження нової угоди з МВФ і ЄС", - заявив директор групи суверенних рейтингів Fitch Маттео Наполітано.
У грудні минулого року Fitch погіршило прогноз зростання ВВП єврозони вдвічі - до 0,4%, що, на думку агентства, вплине і на економіку Угорщини, враховуючи її сильні зв'язки з економікою єврозони. Оцінка динаміки ВВП Угорщини на 2012 рік була погіршена зі зростання на 0,5% до зниження на 0,5%.
Агентство Standard & Poor's знизило рейтинг Угорщини в грудні з "BB+" до "BBB-", в листопаді оцінка кредитоспроможності країни була знижена агентством Moody's до "Ba1".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас