Меркель виступила за податок на фінансові транзакції в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель виступила за податок на фінансові транзакції в єврозоні

Казна та Політика
356
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за введення податку на фінансові транзакції в єврозоні, незважаючи на опозицію з боку її уряду, повідомляє агентство France Presse.
Раніше президент Франції Ніколя Саркозі заявляв, що має намір ввести в своїй країні податок на фінансові транзакції за проектом єврокомісії, щоб служити прикладом іншим країнам ЄС. Про це французький лідер повідомив на прес-конференції після зустрічі з Меркель.
За словами канцлера, для Німеччини важливо, щоб всі міністри фінансів Євросоюзу підтримали дану ініціативу до 1 березня. "Особисто я можу уявити такий податок в єврозоні. Поки немає згоди в моєму уряді, це так", - зазначила Меркель.
За словами канцлера, якщо не вдасться ввести цей податок в 27 країнах Євросоюзу, необхідно буде обговорити інші можливості з виведення Європи з кризи.
"Але Франція і Німеччина, Саркозі і я вважаємо, що цей податок (податок на фінансові транзакції за проектом Єврокомісії) - хороша відповідь на цю ситуацію", - підкреслила Меркель.
Про механізм розподілу доходів від введення цього податку Саркозі має намір повідомити в кінці січня після консультацій з керівниками підприємств і профспілками.
Раніше французькі міністри заявляли, що податок на фінансові транзакції в ЄС буде введено до кінця 2012 року.
Екофін 8 листопада 2011 р. не підтримав пропозиції Єврокомісії щодо запровадження податку на фінансові транзакції з 1 січня 2014 року. Проти виступили, зокрема, Великобританія і Швеція.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас