Рада займеться газовою трубою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада займеться газовою трубою

Енергетика
588
Сьогодні парламент розгляне зміни до закону про газотранспортну систему. Цими змінами буде дозволена передача ГТС в оренду майбутнього газотранспортного консорціуму нашого "Нафтогазу" і російського "Газпрому". Нагадаємо, від цього залежать переговори про зниження ціни на газ для України. Формально рішення про внесення законопроекту до порядку денного приймуть сьогодні, але, за словами нардепів-регіоналів, це питання вирішене.
Не відбутися голосування може, тільки якщо бютівці заблокують роботу парламенту. Але і БЮТ рішення про це буде приймати сьогодні о 9.00. Втім, перший заступник голови фракції Партії Регіонів Михайло Чечетов вважає, що ніякі дії опозиції перешкодою не будуть:
"Ми проголосуємо, як би не намагалися нам перешкодити. Та й заважати немає сенсу: про приватизацію ГТС не йдеться, труба як була власністю України, так і залишиться. Ми хочемо розв'язати руки уряду в питанні - як ефективніше використати цю трубу: чи експлуатувати самостійно, чи то разом з іноземними партнерами". Втім, в опозиції до таких заяв ставляться скептично - мовляв, якщо передати трубу в безстрокову оренду, то чим це відрізняється від продажу?
Ще одне питання українсько-російської інтеграції - ратифікація угоди про зону вільної торгівлі в СНД - в підвішеному стані. "Наш президент висунув ідею синхронної ратифікації в українському та російському парламенті. Як тільки цю дату узгодять, за Верховною Радою справа не стане", - говорить Чечетов.
Ще один резонансний закон голосуватимуть у четвер - на цей день заплановано друге читання закону про ринок землі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас