Араби раніше терміну побудують трубопровід в обхід Ормузської протоки, яку загрожує перекрити Іран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Араби раніше терміну побудують трубопровід в обхід Ормузської протоки, яку загрожує перекрити Іран

Енергетика
670
Стратегічно важливий для Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) нафтопровід "Фуджайра", що йде в обхід Перської затоки і Ормузської протоки, перекрити який у грудні пригрозив Іран у відповідь на можливі санкції Євросоюзу, буде запущений в червні.
Про це заявив міністр енергетики ОАЕ Мухаммед бен Заєн аль-Хамілі. За його словами, "нафтопровід майже готовий і буде введений в експлуатацію протягом шести місяців, в травні або червні".
Міністр також уточнив, що пропускна здатність нафтопроводу складе 1,5 млн барелів нафти в добу. Початковий графік передбачав введення його в дію тільки в четвертому кварталі 2012 року.
Трубопровід вартістю $3,3 млрд і протяжністю 480 кілометрів дозволить ОАЕ експортувати нафту через порт Ель-Фуджайра на березі Індійського океану в обхід Ормузської протоки, яка сполучає Персидську затоку з океаном і є одним з найбільш напружених енергетичних коридорів - через нього проходить до 40% світових поставок вуглеводнів по морю.
У період з 24 грудня по 2 січня ВМС Ірану провели навчальні маневри на великому полігоні від Ормузської протоки до північно-західної частини Індійського океану, що призвело до загострення обстановки в регіоні і посилення напруженості у відносинах Іраном. Країни ЄС оголосили, що можуть до кінця січня накласти заборону на імпорт іранської нафти. Іран у відповідь пригрозив перекрити постачання нафти по Ормузській протоці.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас