Монті: Євро непогано справляється з напругою на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті: Євро непогано справляється з напругою на фінансових ринках

Валюта
713
Єдина європейська валюта непогано справляється з напругою на фінансових ринках, викликаною борговою кризою в низці європейських країн. Таку думку в інтерв'ю 3-му каналу італійського телебачення висловив прем'єр-міністр Італії Маріо Монті. Він також зазначив, що уряд Італії не проти введення єдиного податку на фінансові транзакції, але тільки якщо цей захід отримає підтримку всього Євросоюзу.
Колишній уряд Сильвіо Берлусконі виступав проти введення подібного податку.
Італійський прем'єр заявив також, що, незважаючи на високий рівень заборгованості італійської економіки, банки країни "не знаходяться під загрозою", передає Радіо "Свобода".
Податок на фінансові транзакції був запропонований Єврокомісією (ЄК) як засіб "справедливого розподілу фінансового навантаження від негативних наслідків глобальної кризи". Це перша спроба впорядкувати всі відповідні збори в рамках однієї всеосяжної системи.
Введення податку дозволить щорічно направляти в загальноєвропейський бюджет близько 55 млрд євро. При цьому, за прогнозами ЄК, він може сповільнити економічне зростання блоку в довгостроковій перспективі в діапазоні 0,53% -1,76% від ВВП. Прийняття нової норми послідовно підтримують Франція і Німеччина, тоді як Лондон - найбільший в Європі фінансовий центр - перебуває під потужним тиском банківського лобі та рішуче виступає проти законопроекту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас