Пентагон: США є найсильнішою військовою державою у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон: США є найсильнішою військовою державою у світі

Казна та Політика
468
США є найсильнішою військовою державою в світі і будуть залишатися нею і в майбутньому, навіть незважаючи на значне скорочення бюджету Міноборони, заявив глава Пентагону Леон Панетта.
"Весь світ має розуміти: США є найсильнішою військовою державою і мають намір залишатися нею і в майбутньому", - повідомив міністр оборони в інтерв'ю телекомпанії CBS.
"Ніхто не повинен з цим жартувати", - зазначив він.
Під час свого виступу Панетта також нагадав претендентам на президентський пост від Республіканської партії, що нещадно критикований ними план щодо секвестування коштів, що виділяються Пентагону, був схвалений "обома представленими в Конгресі США партіями", передає ИТАР-ТАСС.
Президент США Барак Обама ще в минулому році оголосив, що витрати міноборони повинні бути урізані протягом 10 років майже на 500 млрд. доларів. На поточний фінансовий рік, який розпочався в США 1 жовтня, законодавці вже погодилися виділити Пентагону 662 млрд. доларів, у тому числі 115 млрд. на військові операції в Афганістані та Іраку, а також 16,9 млрд. на військові програми по лінії міністерства енергетики.
На наступний фінансовий рік передбачається попросити на військові потреби 523,8 млрд доларів для так званого базового бюджету і ще 82,5 млрд. - на афганську війну. Очікується, що до кінця нинішнього року чисельність американського контингенту в республіці зменшиться до 68 тисяч військовослужбовців.
Тепер Пентагон формулює місію своїх ЗС більш розпливчастим чином: "Навіть коли американські сили задіяні у великомасштабній операції в одному регіоні, вони будуть в змозі не допустити досягнення поставлених цілей можливим агресором у другому регіоні або завдати йому неприйнятних збитків".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас