США не будуть миритися з перекриванням Ормузької протоки Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не будуть миритися з перекриванням Ормузької протоки Іраном

Енергетика
252
США вживуть силових заходів, якщо Іран спробує заблокувати Ормузьку протоку, повідомив у неділю в ефірі американського телеканалу Сі-Бі-Ес міністр оборони США Леон Панетта.
"Наша позиція надзвичайно ясна - США не будуть миритися з перекриттям Ормузької протоки. Це та червона межа, яку не можна переходити, і ми відповімо на це", - заявив Панетта.
Останнім часом Іран неодноразово заявляв про готовність і здатність перекрити Ормузьку протоку в разі прийняття санкцій відносно його нафтової промисловості.
Ормузька протока служить виходом з Персидської затоки в Оманську затоку і далі в Аравійське море. Ормузька протока є головним транспортним коридором, через який нафта, що видобувається в країнах Перської затоки, поставляється за кордон, в тому числі і в США.
Раніше командування П'ятого флоту ВМС США, що базується в Бахрейні, у свою чергу, пообіцяло не допустити жодних перешкод для судноплавства в Ормузькій протоці, по якій проходить до 40% світового імпорту нафти і нафтопродуктів.
Нагадаємо, перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Рахімі заявив, що Іран перекриє Ормузьку протоку, яка використовується для транспортування нафти, якщо країни Заходу накладуть санкції на експорт нафти з Ісламської республіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас