Жебрівський назвав умови для повернення економіки України до рівня 2007 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жебрівський назвав умови для повернення економіки України до рівня 2007 року

Казна та Політика
433
Економіка України може повернутися до рівня 2007 року в 2012 році за умови мінімального зростання економіки ЄС, а також досягнення домовленостей щодо зниження цін на російський газ, повідомив член бюджетного комітету ВР Павло Жебрівський.
За словами парламентарія, зростання української економіки безпосередньо залежить від ситуації на зовнішніх ринках і досягнення або відсутності домовленостей щодо ціни на газ для нашої держави.
"Попередники нинішньої влади і нинішні керівники нічого не зробили для трансформації економіки і для того, щоб підвищити її стійкість до зовнішніх загроз. Як і раніше, Україна продовжує переважно отримувати свій ВВП за рахунок експорту чорних металів і хімії. Тому Україна дуже залежить від розвитку світової економіки, яка зараз знаходиться в передрецесійному стані, про що, зокрема свідчить падіння курсу. Про це зокрема свідчить і падіння курсу євро в останні дні і прогнози щодо безробіття", - підкреслив він.
Павло Жебрівський також зазначив, що при складній ситуації в європейській економіці, експорт української продукції до європейських країн буде істотно знижений. Ще одним фактором, який вплине на економічну ситуацію в Україні, депутат назвав дорогий російський газ.
"Від того, наскільки впаде Європа, залежатиме наскільки будуть виконані плани, про які говорить Азаров. У бюджеті передбачено, що українська економіка зросте на 3,9%. Хоча Світовий банк прогнозує максимальне зростання на рівні 2,5%. Крім того, до цього часу ціна на російський газ залишається високою, через що, можливі проблеми як у металургійного, так і хімічного комплексу, які забезпечують досить високий відсоток ВВП", - додав він.
Таким чином, на думку парламентарія, досягти орієнтирів, про які говорив прем'єр Микола Азаров, можна за таких умов: невисокого падіння, а краще мінімального зростання економіки Євросоюзу, а також за умови досягнення домовленостей щодо зниження ціни на російський газ.
Необхідними умовами для досягнення задекларованої мети парламентарій також вважає зниження рівня корупції, а також тиску податкової на бізнес.
Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявляв, що в 2012 році Україні вдасться вийти на приріст ВВП на рівні 2007 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас