Делегація МВФ в середині січня проведе переговори про кредит Каїру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація МВФ в середині січня проведе переговори про кредит Каїру

Казна та Політика
107
Делегація Міжнародного валютного фонду відвідає Єгипет у середині січня для обговорення питання про виділення Каїру кредиту у розмірі 3,2 мільярда доларів, пишуть РИА Новости.
"МВФ не висував жодних особливих умов для надання допомоги Єгипту", - сказав ас-Саїд.
Раніше повідомлялося, що міжнародні фінансові організації наполягали на обмеженні дотації продуктів харчування і палива з боку єгипетського уряду.
За попередніми даними, делегація МВФ прибуде в єгипетську столицю 15 січня.
Крім того, за інформацією видання, міністр торгівлі та промисловості Махмуд Іса відвідає 17-20 січня Вашингтон на чолі делегації, яка буде обговорювати в США надання термінової економічної допомоги Єгипту. Зокрема, мова піде про сприяння США в реалізації великих інвестиційних проектів на території Єгипту. Один з таких проектів - створення промислової зони для підприємств малого та середнього бізнесу, який дозволить створити додатково близько півмільйона робочих місць.
Наприкінці грудня минулого року єгипетський прем'єр-міністр Камаль аль-Ганзурі заявив, що Каїр так і не отримав фінансової допомоги, обіцяної міжнародним співтовариством після народного повстання та наступного падіння режиму екс-президента Хосні Мубарака. За його словами, арабські країни обіцяли 10,5 мільярда доларів у вигляді допомоги та пільгових кредитів, з яких до Єгипту дійшов тільки 1 мільярд доларів. Він також нагадав, що на одній зі своїх зустрічей країни "Великої вісімки" пообіцяли виділити в цілому 35 мільярдів доларів для надання допомоги країнам "арабської весни", насамперед, Єгипту і Тунісу.
Крім того, США, незважаючи на обіцянку виділити 2,5 мільярда доларів на підтримку виробництва в Єгипті, поки також не надали жодних коштів.
При цьому Єгипет за останні кілька місяців втратив 9 мільярдів через нестабільну ситуацію в країні.
За словами єгипетського прем'єра, нестабільна ситуація у сфері безпеки також позбавила Єгипет іноземних інвестицій.
Золотовалютний резерв Єгипту продовжує скорочуватися з лютого 2011 року, коли в результаті народних протестів свій пост покинув єгипетський президент Мубарак і до влади прийшли військові.
Нова влада країни вже витратила 16 мільярдів доларів золотовалютного резерву країни з 36 мільярдів, які були накопичені в останні роки правління Мубарака.
Економіка Єгипту до цих пір не може прийти до тями після потрясінь і зміни режиму. За даними влади, практично припинилися іноземні інвестиції. Туристичний сектор втратив кілька мільярдів доларів, заводи і фабрики Єгипту, за різними даними, завантажені лише на 50%. При цьому уряду необхідно виконувати соціальні зобов'язання перед населенням.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас