Що чекає Київ в новому році: 12 відкриттів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що чекає Київ в новому році: 12 відкриттів

2022
ПАРКИ І БУЛЬВАРИ
Підкорити європейців Київ збирається новими парками, бульварами та оглядовими майданчиками. У травні, наприклад, відкриють реконструйований бул. Шевченка. Там оновлять пішохідні доріжки, лавочки, огорожу, ліхтарі, встановлять фонтан. Також реконструюють Наводницький парк разом з фонтаном на честь засновників Києва - він буде світломузичним. А в парку Слави облаштують два оглядові майданчики з тіньовими альтанками і дизайнерськими поручнями.
АНДРІЇВСЬКИЙ УЗВІЗ
У травні киянам покажуть оновлений київський Монмартр. Під час реконструкції на Андріївському узвозі повністю замінять комунікації, прокладуть бруківку, встановлять різнокольорові ліхтарі, пофарбують фасади, а торговцям дозволять стояти тільки з однаковими розбірними прилавками.
НОВИЙ ГІДРОПАРК
Після глобального розчищення Гідропарку від самобудів постало питання, що там буде. У мерії хочуть до Євро встановити там величезне чортове колесо та Аероліфт, який буде підніматися на висоту 150 м. З цих висотних атракціонів можна буде спостерігати мало не весь Київ. Інвестора, який побудує колесо і ліфт, вже знайшли.
РІЧКОВИЙ ВОКЗАЛ
Здавалося б, хто міг подумати, що з Річкового вокзалу в Києві зроблять ТРЦ. Але такі плани хочуть здійснити до Євро-2012. У будівлі збираються зробити магазини, кафе, ресторани і розважальні заклади. Зовні його лише підфарбують. Саму набережну оновлять і почистять, щоб було приємно гуляти.
МУЗЕЙ КИЄВА
У скандальному будинку на Театральній до Дня Києва відкриє двері Музей історії Києва. Меценати викупили цю будівлю у забудовника і передали її безкоштовно місту. У мерії вирішили, що найкращим варіантом буде розмістити там Музей Києва, який вже багато років не має свого приміщення, а експонати зберігаються в ящиках в Українському домі.
ВЕРТОЛІТНІ МАЙДАНЧИКИ
У квітні цього року запустять вертолітний майданчик біля Паркової дороги. Він буде використовуватися, крім паркування вертольота президента, для потреб МНС та санітарної авіації. Крім цього майданчика, по Києву хочуть протягом року організувати мережу з 17 вертолітних майданчиків. Гроші на будівництво дасть інвестор, тобто бізнесмени, яким дозволять паркувати там свої вертольоти. У главку транспорту говорять, що є велика зацікавленість таких людей. Місця під майданчики вже відведені.
НОВІ ТЕРМІНАЛИ В АЕРОПОРТАХ
Одні з найбільш грандіозних відкриттів очікуються у квітні-травні: запустять два сучасні термінали. Термінал D в "Борисполі" буде найбільшим в Україні (як 5 терміналів B), пропускаючи 3 тис. пасажирів на годину. Зараз він побудований майже на 100%, але до весни там проводитимуть пуско-налагоджувальні роботи. А вже на Євро він запрацює. Невеликий термінал з'явиться і в "Жулянах". Його відкриють у кінці квітня, і він зможе пропускати 320 пасажирів на годину. До речі, в невеликому скляному будинку буде аж три Duty free.
НОВІ СТАНЦІЇ ЕЛЕКТРИЧКИ
Незважаючи на те, що міську електричку запустили в жовтні, її планують розвивати і впроваджувати в інші транспортні схеми Києва. У травні, крім 14 відкритих станцій, відкриють ще 5 - "Київська Русанівка", "Відрадний", "Київ-Дніпровський", "Оболонь", "Либідська". А в травні до "наземного метро" під'єднають швидкісний трамвай на Троєщині. Стару гілку на вул. Бальзака реконструюють, а також добудують частину до електрички, зроблять пересадочний вузол. Такий варіант, за відсутності метро, дозволить поліпшити сполучення житлового масиву з центром Києва. До речі, поки трамвай буде ходити як експрес - від кінцевої до кінцевої: стартує на вул. Милославська і їде до електрички.
НОВИЙ АВТОВОКЗАЛ
До кінця року в Києві з'явиться перший сучасний автовокзал. Його будівництво почалося на Видубичах, замість старої автостанції. Він буде з прозорими навісами, частково скляним дахом. Сюди переїдуть перевізники з Центрального автовокзалу. Обійдеться вокзал в 30 млн грн.
ДВІ РОЗВ'ЯЗКИ
У травні цього року влада обіцяє запустити дві розв'язки на Набережному шосе. Це дозволить прибрати пробки в цих місцях. Наймасштабніша - турбіна біля моста Патона на правому березі. Суть її в тому, що автомобілі будуть рухатися по кільцю, що розосередить потоки. Для цього будують два тунелі і дві естакади. Буквально поруч, біля Дніпровського узвозу, будують ще одну естакаду. Вона дозволить прибрати світлофор у цьому місці, щоб не перетиналися потоки машин.
ДВІ СТАНЦІЇ МЕТРО
Після здачі в грудні станції "Виставковий центр" влада відразу ж пообіцяла в 2012 році дотягнути метро до житлового масиву Теремки - відкрити станції "Іподром" і "Теремки". Це заплановано на 6 листопада. До речі, роботи зі спорудження почалися ще в минулому році. Станція "Іподром" задумана в білих тонах з панорамою Києва на стелі. "Теремки" попередньо будуть у зелених тонах, з малюнками у формі зірок і великими світильниками на стелі.
РЕМОНТ ДОРІГ
Броварський проспект (реконструюють)
Харківське шосе (реконструюють)
Нова дорога від Дарницького мосту (Кирпи) до Харківського шосе (здадуть)
Пр-т Перемоги (реконструюють частково)
Вул. Горького (реконструюють)
Розв'язка на Поштовій площі (почнуть)
Нова дорога від вул. Кіровоградської до аеропорту "Київ" ("Жуляни") (здадуть)
Розв'язка на площі Шевченка (почнуть)
Бул. Шевченка (реконструюють)
Нова дорога від Кільцевої дороги до вул. Богатирської (здадуть)
Розширення Шулявського моста (почнуть)
Заїзд на Подільський міст з Набережно-Хрещатицької (здадуть)
Друга черга розв'язки на Столичному шосе (здадуть)
Пр-т Бажана (закінчать реконструкцію)
продовжать залізничне шосе до вул. Боженка
Міст Патона (замінять асфальт)
Вул. Басейна (реконструюють).
Сергій Гальченко
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас