Німеччина - основна перешкода у збільшенні ЕSFS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина - основна перешкода у збільшенні ЕSFS

Казна та Політика
509
Член Європейського центрального банку Клаас Нот сказав, що Німеччина повинна підтримувати збільшення надзвичайного Європейського фонду щоб допомогти покласти край борговій кризі в регіоні.
"Найголовніша перешкода полягає в Німеччині, а не в Нідерландах", - сказав Нот в інтерв'ю на голландському громадському телебаченні вчора ввечері. "Я думаю, що необхідно більше грошей, і ми будемо використовувати час, щоб переконати наших німецьких колег".
Канцлер Німеччини Ангела Меркель чинила опір закликам збільшити фонд порятунку, і попередженням, що нинішньої суми недостатньо для захисту таких країн, як Італія та Іспанія. Німеччина вже третій рік зосереджено просуває бюджетну дисципліну, як кращий засіб, щоб зупинити кризу.
"Ми не просунулися в правильному напрямку, також ясно, що необхідні заходи, відбуваються дуже повільно і дуже обмежені в розмірах, - сказав Нот, який у липні змінив Нута Веллінка на посту глави центрального банку Нідерландів. - Значне прискорення в прийнятті рішень не потрібно".
Німецькі законодавці, ймовірно, будуть протидіяти збільшенню коштів Європейського фонду порятунку. Механізм європейської стабільності з розміром фонду в 500 мільярдів євро, як намічають, почне діяти в цьому році. Окремо Нот сказав, що він не стурбований зниженням курсу євро відносно долара США. "Це частина нормального коливання обмінного курсу, навіть в історичній перспективі євро на подив стабільний навіть у порівнянні з іншими валютами".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас