Москаль: МВС фінансується лише на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль: МВС фінансується лише на 50%

Казна та Політика
320
Так прокоментував народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль збільшення фінансування Міністерства внутрішніх справ в бюджеті на 600 мільйонів гривень, передає УНН.
За його словами, зазначена сума переважно піде на збільшення зарплат у відомстві у зв'язку з переглядом розміру мінімальної зарплати.
"Поділіть 600 млн на 300 тисяч і на 12 місяців і щось вийде? Нічого не вийде. Якби цю суму направляли на батальйон або, наприклад, "Беркут", а для всієї міліції, при тому, що мінімальна зарплата збільшилася, а вільнонайманих дуже багато: секретарі, санітарки, електрики та інші - це спричинить за собою збільшення витрат. До того ж зростають витрати на пальне, обмундирування... Це (МВС - Фокус) дуже громіздка система і, повірте мені, що ні копійки сержанту або прапорщику з цих грошей не піде", - підкреслив він.
За словами депутата, цих коштів недостатньо для закупівлі водометних машин та іншої спецтехніки.
При цьому Москаль підкреслив, що МВС завжди недофінансоване.
"МВС недофінансоване. Така картина спостерігалася навіть за часів Радянського союзу, хоча за обсягом промислового виробництва відомство перебувало на третьому місці, оскільки тоді не грали в карти в колоніях, а працювали і випускали все від залізничних вагонів до одягу. Фактично всі держзамовлення на спецодяг, постільну білизну були на жіночих виправних колоніях. І то було дуже важко. МВС від загальних потреб фінансувалося завжди максимум на 50%", - підкреслив Москаль, зазначивши, що відомство і далі недофінансується.
Як відомо, Державний бюджет 2012 передбачає збільшення видатків на МВС на 600 мільйонів гривень. За словами спікера парламенту Володимира Литвина, витрати на силовиків необхідно збільшувати, інакше це вплине на безпеку громадян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас