Український ринок акцій у четвер розгубив все зростання попереднього дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у четвер розгубив все зростання попереднього дня

Фондовий ринок
129
Український ринок акцій у четвер завершив торги зниженням біржових індикаторів, розгубивши все зростання попередньої торгової сесії: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 1,38% - до 1456,41 пункту, індекс ПФТС - на 0,12%, до 545,99 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 51,4 млн грн, на ПФТС - 80,2 млн грн.
У лідерах зниження серед паперів індексного кошика на УБ акції "Донбасенерго" (-3,98%), Єнакієвського метзаводу (-2,99%) і концерну "Стирол" (-2,88%). Зростання продемонстрували тільки котирування Крюківського вагонобудівного заводу (+0,78%) та "Укрнафти" (+0,47%).
На ПФТС сильніше за інших просіли ціни на акції "Донбасенерго" (-2,86%), Ясинівського коксохімзаводу (-2,46%) і Райффайзен Банку Аваль (-2,29%). Найбільше зростання продемонстрували папери Полтавського ГЗК (+2,15%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (1,54%) і "Дніпроенерго" (+1,33%). Акції ГЗК виглядали краще за ринок в очікуванні високих дивідендів за 2011 рік.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Олексій Климчук, приводом для домінування на світових ринках "ведмедів" у четвер стали чергові свідчення загострення боргової кризи в Європі. Так, прем'єр-міністр Греції Лукас Пападемос заявив, що країна може оголосити дефолт вже навесні в разі відмови профспілок знизити зарплати.
Крім того, на аукціоні первинного розміщення в четвер підскочила прибутковість французьких довгострокових облігацій, що свідчить про побоювання можливого зниження кредитного рейтингу країни.
За словами експерта, інвесторів також турбує економічна ситуація в Угорщині: після затвердження закону, що обмежує незалежність Центробанку, представник ЄС заявив, що Угорщині загрожують санкції за порушення цінностей і принципів Євросоюзу.
За прогнозами О. Климчука, у п'ятницю варто очікувати відкриття українського ринку незначною зміною індексів з переважанням негативних настроїв. Швидше за все, інвестори захочуть зафіксувати позиції перед вихідними днями.
У п'ятницю українські фондові біржі працюють до 15:00 у зв'язку зі скороченим передсвятковим днем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас