Підконтрольна Григоришину компанія позмагається з ДПЕК Ахметова за акції Донецькобленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підконтрольна Григоришину компанія позмагається з ДПЕК Ахметова за акції Донецькобленерго

Енергетика
253
Підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину ТОВ Луганське енергетичне об'єднання подало заявку на участь в конкурсі з продажу 40,061% акцій обласної енергопостачальної компанії Донецькобленерго.
Як повідомили у Фонді держмайна України, заявки подали DTEK Holdings Ltd, що входить до СКМ Ріната Ахметова і Луганське енергетичне об'єднання.
Раніше повідомлялося про дві заявки на участь в конкурсі з продажу 40,061% Донецькобленерго, проте відомий був лише один заявник - DTEK Holdings Ltd, що представляє найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг країни ДПЕК. Початкова ціна продажу 26 млн 246,875 тис. акцій Донецькобленерго - 449,5 млн грн.
Нагадаємо, що для участі в конкурсі з приватизації Донецькобленерго покупцеві необхідно три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів обленерго, або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.
Учасники ринку називають найбільш імовірним переможцем конкурсу ДПЕК, якому вже належить 30,827% акцій Донецькобленерго.
Як повідомлялося, ДПЕК в кінці 2011 року виграв два перші конкурси з продажу 25% Київенерго і 45,103% Західенерго, в яких він також був другим за розміром після держави акціонером.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас