Український ринок акцій завершив першу в 2012р торгову сесію зростанням індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій завершив першу в 2012р торгову сесію зростанням індексів

Фондовий ринок
93
Український ринок акцій у середу завершив торги зростанням біржових індикаторів, незважаючи на протилежну динаміку світових майданчиків: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 1,22% - до 1476,74 пункту, індекс ПФТС - на 2,28%, до 546,54 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 62,17 млн грн; на ПФТС - 792,2 млн грн.
Найбільше зростання на УБ продемонстрували акції Алчевського меткомбінату (+5,51%), Ясинівського коксохімзаводу (+2,95%) і Єнакієвського метзаводу (+2,6%). Просіли тільки папери "Мотор Січі" (-0,13%) та "Азовсталі" (-0,07%).
На ПФТС лідерами зростання стали акції Алчевського меткомбінату (+6,95%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (+6,27%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (+5,48%). У "червоній зоні" завершили торги тільки папери "Дніпроенерго" (-5,21%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Олексій Климчук, український ринок акцій закрився зростанням індексів, відіграючи ралі на світових фондових біржах протягом вихідних днів.
Між тим аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин вважає, що низька торговельна активність на українському ринку обумовлена обережністю інвесторів до відкриття довгих позицій з оглядкою на поточну корекцію світових фондових майданчиків.
За словами експерта, підтримку акціям Алчевського меткомбінату надає новина про залучення кредиту кіпрської Margit Holding на $865 млн, що свідчить про успішне рефінансування боргів компанії і зниженні фундаментальних побоювань щодо боргового навантаження комбінату.
За прогнозами Климчука, у четвер слід очікувати відкриття торгів рухом індексів, близьким до рівня закриття попереднього дня. У центрі уваги інвесторів залишаться боргові проблеми Європи і загроза рецесії світової економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас