Ціни на будинки в Китаї впали вже четвертий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на будинки в Китаї впали вже четвертий місяць поспіль

Казна та Політика
395
Ціни на будинки в Китаї впали вже четвертий місяць поспіль, в грудні, посиливши ризики поглиблення спаду в другій за розміром економіці у світі. Вартість нерухомості зменшилася на 0,25% з листопада, повідомив найбільший сайт нерухомості SouFun Holdings Ltd. Ціни впали в 60 містах зі 100, включаючи всі 10 найбільших.
Прем'єр Вень Цзябао заявив, що умови ведення бізнесу можуть стати "досить складними" в цьому кварталі і грошово-кредитна політика буде змінюватися в міру необхідності, йдеться в заяві, опублікованій вчора. Barclays Capital і Bank of America Merrill Lynch говорять, що вимоги кредиторів до резервів можуть бути скорочені до китайського Нового року, який настане 23 січня.
"Китайська економіка все ще перебуває на спадному тренді, і наступне скорочення резервного рівня може бути прийняте вже на цьому тижні", - говорить Кевін Лай, гонконгський економіст Daiwa Capital Markets. "Необхідно дати більше ліквідності в управління до китайського Нового року, а також надати кошти компаніям, які можуть зіткнутися з великими труднощами, в найближчі місяці".
Азійські фондові ринки згуртувалися на перший повний торговий день нового року, так як показники в обробній промисловості США зросли найшвидшими темпами за шість місяців. Індекс MSCI Asia Pacific додав 1,2%. У Китаї індекс Shanghai Composite впав на 0,2%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас