Луценка можуть звільнити на початку 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценка можуть звільнити на початку 2012 року

Кримінал
1150
Європейський суд з прав людини може винести рішення за скаргою захисників екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на його арешт в найближчі місяці.
Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ розповів правозахисник Євген Захаров. Також він висловив упевненість в тому, що українська сторона у справі Луценка порушила статтю 5 Конвенції з прав людини - право на свободу та особисту недоторканність, повідомляє Українська правда.
"Там очевидне порушення статті 5, а, мабуть, його судовий процес не закінчиться раніше, ніж буде прийнято рішення Європейського суду", - сказав Захаров.
"Швидше, навпаки: оскільки комунікація закінчилася в червні, можна очікувати, що рішення щодо Луценка буде дуже скоро, на початку 2012 року. Суд в Україні на той момент ще не закінчиться. І ось тоді його можуть, наприклад, звільнити з-під варти і таким чином виконати рішення Європейського суду", - сказав він.
За словами Захарова, кращий спосіб виконати рішення Європейського суду за 5-ю статтею - звільнити ув'язненого.
Нагадаємо, в квітні 2011 року Європейський суд з прав людини відкрив провадження за скаргою колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про незаконність його затримання та арешту, а також про порушення права на захист.
Луценко був затриманий і перебуває в Лук'янівському СІЗО з 26 грудня 2010 року.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас