5 кращих способів зберігання грошей - перевірено досвідом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 кращих способів зберігання грошей - перевірено досвідом

Валюта
10748
В умовах економічної нестабільності безліч людей зацікавлені в збереженні власних накопичень. Як уберегти і по можливості примножити кошти - питання, на яке шукають відповідь і професійні інвестори, і пересічні громадяни. Пропонуємо увазі читачів рейтинг кращих способів зберігання грошей.
5. На п'ятому місці - вкладення в дорогоцінні метали
В умовах, коли традиційні грошові кошти не викликають довіри, близько 10 відсотків росіян розглядають придбання дорогоцінних металів як найбільш надійний спосіб збереження заощаджень. Дійсно, багато експертів вважають, що вартість золота буде зростати в умовах нестабільності на ринках, тому його придбання - це гідний вибір в довгостроковій перспективі. Проте ціни на дорогоцінні метали досить нестійкі, на них впливають безліч факторів. Найбільш стабільним в ціновому відношенні дорогоцінним металом є золото. Однак гарантувати безперервне зростання його вартості також неможливо.
Тим, хто вибирає саме цей спосіб зберегти заощадження, треба зробити вибір між придбанням металу у фізичній формі (зливки, монети, ювелірні вироби) та знеособленими металевими рахунками. До переваг фізичної форми можна віднести те, що зливки та прикраси не можуть знецінитися повністю, проте вони не дуже ліквідні і інвестору потрібно забезпечити їх надійне збереження. Металеві рахунки легко відкривати і закривати, проте на них не поширюється державна гарантія за вкладами, тому для інвестування варто вибирати найбільш надійні банки.
4. Четверту сходинку рейтингу займають вкладення в цінні папери
Саме цей вид інвестицій може дійсно перекрити темп зростання інфляції. Однак цінні папери - це інструмент, який вимагає хоча б мінімальної фінансової грамотності. У випадку, якщо є сумніви у своїх здібностях орієнтуватися на ринку, краще довіритися професіоналам або ж зупинити вибір на більш надійних "блакитних фішках". Але треба пам'ятати, що вкладення в цінні папери - це один з достатньо ризикованих способів інвестування коштів.
3. На третьому місці - стара добра "кубушка"
І сьогодні багато хто зберігає гроші готівкою у себе вдома. Серед переваг цього способу можна відзначити хіба що доступність коштів - вони завжди під рукою. А от мінусів досить багато, і найперший - це інфляція, яка наполегливо знецінює гроші, якщо вони "не працюють". Крім того є ризик не втриматися і витратити накопичене під впливом імпульсу. Не варто забувати і про необхідність постійно забезпечувати кубушці надійну охорону - на жаль, квартирні крадіжки явище не таке вже рідкісне.
Одним з різновидів цього способу є придбання іноземної валюти в готівковій формі. Такий спосіб вкладення може принести дохід при вдалій грі на різниці курсів валют, але може і призвести до втрати статків. Крім того, готівкова інвалюта також вимагатиме надійного місця для зберігання.
2. На другому місці - вкладення грошей у нерухомість
Близько 20 відсотків респондентів на питання "Куди вкласти вільні кошти?" називають купівлю нерухомості найбільш надійним способом зберегти і примножити накопичення. Причому, на думку експертів, придбання квартири - це більш вигідне вкладення, ніж придбання домоволодіння. Квартира більш ліквідна порівняно з будинком, тобто її легше буде продати в разі потреби. А у випадку, якщо планується отримувати стабільний дохід від здачі нерухомості в оренду, то знайти орендаря знову ж простіше для квартири, ніж для великого будинку.
Деякі інвестори вважають за краще вкладати вільні кошти в комерційну нерухомість. Цей спосіб вкладення грошей може виявитися досить прибутковим у випадку, якщо вибір об'єкта покупки буде продуманим з урахуванням затребуваності приміщень певної площі в конкретному районі.
1. Лідер нашого рейтингу - банківські вклади
Більше третини росіян впевнено обирають саме цей спосіб збереження накопичень. Безумовно, банківський вклад дозволяє істотно знизити знецінення накопичень в порівнянні зі зберіганням їх у готівковій формі. Крім того довіра вкладників значно зросла з моменту введення системи страхування, яка гарантує повернення коштів до 700 тисяч рублів.
Однак обігнати інфляцію, поклавши гроші на депозит, навряд чи вдасться. Ставка за вкладом завжди буде нижча, ніж темп знецінення. При виборі найбільш високої ставки термін вкладу, як правило, істотний - від року і більше.
Банківський вклад - це популярний спосіб збереження заощаджень через зрозумілість, доступність, низьку ризикованість. На думку експертів, його оптимально використовувати в комбінації з іншими способами.
Так виглядає п'ятірка найбільш популярних способів інвестування грошей серед населення. Вибираючи те, що підходить саме Вам, пам'ятайте - більшість експертів рекомендують зупинитися на поєднанні декількох інструментів збереження та примноження коштів.
Ілля Захаров
За матеріалами:
Україна Криминальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас