ФРС США включить в свої квартальні прогнози очікування щодо рівня облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США включить в свої квартальні прогнози очікування щодо рівня облікової ставки

Казна та Політика
342
Федеральна резервна система (ФРС) США включить в свої квартальні економічні прогнози очікування щодо рівня облікової ставки, свідчать протоколи останнього засідання ФРС, що відбувся в грудні 2011 р. Згідно з протоколом, квартальні прогнози будуть опубліковані за підсумками засідання, наміченого на 24-25 січня 2012 р.
Рішення про оприлюднення очікувань щодо облікових ставок прийнято в рамках програми з досягнення більшої прозорості дій ФРС. Більшість представників Федрезерву підтримали ініціативу з проведення більш відкритої кредитно-грошової політики для пояснення дій політиків учасникам фінансових ринків і пересічним громадянам.
Крім того, учасники грудневого засідання зійшлися на думці, що боргова криза в Європі являє собою серйозну небезпеку для крихкої економіки США, в якій, проте, спостерігається деяке посилення ринку праці. При цьому представники ФРС підкреслили готовність до прийняття нових кроків для стимулювання економічного зростання.
Варто зазначити, що за підсумками засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) 13 грудня 2011 р. ФРС США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних, тобто на виключно низькому рівні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас