МВС пропонує, щоб банки обов'язково охоронялись міліцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС пропонує, щоб банки обов'язково охоронялись міліцією

242
Міністерство внутрішніх справ ініціює введення обов'язкової озброєної охорони співробітниками МВС відділень банків, у яких є готівка або інші цінності на суму більше 1 тисячі мінімальних заробітних плат. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.
Міністерство пропонує внести відповідні зміни до постанови Національного банку від 29 грудня 2007 року.
У свою чергу, на брифінгу у вівторок міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, відповідаючи на запитання про те, чи означає це можливість заборони залучення приватних охоронних структур до забезпечення безпеки банків, глава МВС зазначив, що "це навряд чи", однак міліція буде рекомендувати, щоб охорону банків здійснювала Держслужба охорони при МВС. Міністр зазначив, що необхідно створити безпечні місця для несення служби охоронців в банківських установах.
З метою запобігання пограбуванням банків МВС також запропонувало НБУ провести спільну роботу з підготовки змін до закону "Про банки і банківську діяльність" щодо взаємодії МВС та НБУ з питань контролю за організацією безпеки банківської діяльності в частині захисту життя працівників фінансових установ та збереження їх майна.
МВС зазначає, що в 2011 році було скоєно близько 140 спроб пограбування банківських установ.
Як повідомлялося, 4 співробітники ПриватБанку та охоронець загинули 29 грудня під час пограбування відділення банку в Донецьку на Театральному проспекті, 21. У державному бюджеті на 2012 рік Верховна рада встановила мінімальну зарплату в місячному розмірі: з 1 січня - 1073 гривні, з 1 квітня - 1 094 гривні, з 1 липня - 1 102 гривні, з 1 жовтня - 1 118 гривень, з 1 грудня - 1134 гривні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас