Безробіття у ФРН несподівано знизилось у грудні до 6,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у ФРН несподівано знизилось у грудні до 6,8%

Казна та Політика
199
Кількість безробітних у Німеччині знизилася в грудні на 22 тис. осіб, до 2,89 млн, свідчать дані Федерального статистичного управління ФРН.
Безробіття минулого місяця скоротилося до 6,8% з листопадових 6,9%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували падіння числа безробітних на 10 тис. і не прогнозували зміни безробіття.
Зниження кількості безробітних у листопаді було переглянуте з 20 тис. до 23 тис.
Грудневе скорочення безробіття відображає збільшення обсягів випуску автомобілів і машинобудівного устаткування. Крім цього, несподівано тепла зимова погода підтримала обсяги будівництва і кількість робочих місць у секторі, що традиційно знижується в цю пору року.
Німецькі компанії продовжують отримувати суттєві експортні замовлення, що дозволяє їм протистояти економічному спаду, що зачепив інші країни єврозони. Індекс ділової довіри, що розраховується інститутом Ifo, несподівано виріс у грудні, а опитування населення показують, що 90% громадян впевнені у стабільності своєї роботи.
"Випереджаючі індикатори підкреслюють, що німецький двигун ринку праці дуже стабільний", - відзначає старший економіст Bayerische Landesbank в Мюнхені Йохан Мейр.
Вартість робочої сили в німецьких компаніях збільшувалася в період з 2000 по 2011 рік в середньому на 0,6% за рік, тоді як по єврозоні в цілому підвищення цього показника становило 1,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас