Долар дешевшає у вівторок через зниження попиту на валюти "тихої гавані" на сильній статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає у вівторок через зниження попиту на валюти "тихої гавані" на сильній статистиці

Валюта
922
Долар дешевшає у вівторок на тлі зниження попиту на валюти "тихої гавані" завдяки публікації позитивних статданих щодо виробничого сектора Австралії, Китаю та Індії, повідомляє агентство Bloomberg.
Виробнича активність в Австралії зросла в грудні вперше за шість місяців, свідчать офіційні дані.
Індекс менеджерів закупівель (PMI) в Індії, що розраховується HSBC Holdings і Markit Economics, збільшився минулого місяця до 54,2 пункту - максимуму за півроку, в порівнянні з 51 пунктом в листопаді.
Аналогічний показник для Китаю, що розраховується Федерацією логістики і закупівель Китаю, піднявся в останньому місяці минулого року до 50,3 пункту з 49 пунктів.
"Якщо світова економіка й особливо економіки ключових країн Азії зможуть уникнути різкого уповільнення темпів зростання, валюти, найбільш чутливі до глобальної ситуації, будуть демонструвати позитивну динаміку, - відзначає валютний аналітик Westpac Banking Group в Сингапурі Джонатан Кавенах. - Між тим, є ризик того, що долар США потрапить під певний тиск".
Курс американської валюти до євро опустився під час торгів на 0,3% - до $1,2978.
Долар також подешевшав на 0,7% відносно новозеландського долара і на 0,6% відносно австралійського долара.
У вівторок учасники ринку чекають даних Інституту управління поставками, який опублікує індекс ділової активності у виробничому секторі США в грудні (ISM Manufacturing). За прогнозами експертів, цей показник піднявся минулого місяця до 53,4 пункту з 52,7 пункту місяцем раніше.
"У найближчому майбутньому, ми, ймовірно, побачимо сильні статдані зі США, і це надасть деяку підтримку найбільш ризикованим валютам", - говорить аналітик Royal Bank of Scotland Plc у Сіднеї Грег Гіббс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас