Музика Моцарта мобілізує всі природні здібності нашого мозку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Музика Моцарта мобілізує всі природні здібності нашого мозку

1290
Численні незалежні дослідження вчених, медиків і психологів усього світу доводять, що музика австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта (1756 - 1791 рр..), порівняно з творами всіх інших композиторів, чинить на людей найсильніший оздоровчий вплив. Більше того, музичні твори цього композитора здатні творити просто неймовірні речі в плані зцілення людей від величезної кількості найрізноманітніших недуг.
Але в чому ж криється таємниця тієї універсальної за спектром дії на людину цілющої енергетики, якою володіє тільки музика Моцарта? Які "секретні механізми" загальновизнаного унікального лікувального ефекту саме цієї музики?
Стандартні "IQ-тести" фіксують реальне підвищення інтелекту у людей після прослуховування саме музики Моцарта. Дослідження американських учених показали, що всього лише 10-хвилинне прослуховування фортепіанної музики Моцарта підвищує IQ ("коефіцієнт інтелекту") людей у середньому на 8-10 одиниць.
Як довели європейські вчені, музика саме Моцарта підвищує розумові здібності у всіх без винятку людей, які її слухають (причому і в тих, кому вона подобається, і у тих, хто її не любить). Навіть після 5-хвилинного музичного сеансу у слухачів помітно збільшується концентрація уваги (зосередженість).
Люди, що страждають хворобою Альцгеймера, покращують свої навички при регулярному прослуховуванні сонати для двох фортепіано до-мажор Моцарта.
Музика Моцарта як ніяка інша має великий вплив на лікування цілої низки серйозних хвороб, серед яких є і епілепсія. Вчені експериментальним шляхом визначили, що звуки сонат Моцарта (особливо соната К 448) здатні купірувати епілептичні припадки (зменшити кількість епілептичних атак).
В одному з експериментів, що проводяться професором Джоном Дженкінсом (США), хворим, що страждають серйозними неврологічними захворюваннями, в індивідуальному порядку дали прослухати всього лише 10-хвилинний фрагмент одного з музичних творів Моцарта, після чого практично у всіх цих людей на певний період часу помітно поліпшувалася здатність виконувати тонкі рухи рук. У клініках Швеції породіллям дають слухати музику Моцарта, тому що шведські вчені та медики переконані, що саме вона допомогла їм різко знизити в своїй країні ранню дитячу смертність.
За твердженнями авторитетних фахівців світового рівня, музика Моцарта допомагає позбутися будь-яких душевних проблем, покращує мовлення і слух. Якщо під час їжі щодня слухати спокійну музику Моцарта - зникнуть багато проблем з травленням.
Як відзначають провідні сурдологи (фахівці з дефектів слуху) і логопеди світу, наявність в музиці Моцарта багатьох звуків високої частоти робить її найбільш цілющою серед всієї класичної музики. По-перше, високочастотні гармонізовані звуки зміцнюють мікроскопічні м'язи середнього вуха. По-друге, звуки частотою від 3 000 до 8 000 Гц і вище викликають найбільший резонанс в корі головного мозку, що сприяє поліпшенню пам'яті і мислення.
У числі великих прихильників творчості Моцарта - знаменитий лікар-отоларинголог Альфред Томатіс (м. Париж, Франція). Одним з його пацієнтів був юний Жерар Депардьє - майбутній уславлений французький кіноактор. У ту пору - в середині 60-х рр.. ХХ ст. - молодий і поки нікому не відомий артист приїхав підкорювати Париж, і в нього були б для цього всі шанси, якби не серйозні проблеми з його мовленням (сильне заїкання) та пам'яттю. А. Томатіс під час першого ж медичного огляду Жерара визначив, що у нього серйозні проблеми з правим вухом, і порадив йому в найближчі місяці щоденно по 2 години на день слухати музику Моцарта. Результат цих самостійних сеансів музикотерапії був просто приголомшливим! Жерар Депардьє повністю і назавжди позбавився і від дефектів правого вуха, і, від заїкання, і від проблем з пам'яттю, що дозволило йому стати в майбутньому великим кіноактором світового рівня. Сам Ж. Депардьє через роки після свого чудесного одужання сказав наступне: "До зустрічі з Томатісом я не міг вимовити до кінця жодного речення. Він допоміг надати завершеність моїм думкам, навчив мене синтезу і розумінню самого процесу мислення".
Всьому світу відомий хрестоматійний випадок, коли музика Моцарта в буквальному сенсі "подарувала" людині життя. 78-річний тяжкохворий маршал Рішельє Луї Франсуа де Віньро, будучи вже на смертному одрі, за кілька хвилин до своєї очевидної і неминучої смерті попросив виконати своє останнє бажання в цьому житті - щоб при ньому зіграли його улюблений концерт Моцарта. Незабаром після того, як музика відзвучала, з маршалом сталося справжнє диво! Смерть відступила, і він буквально на очах оточуючих пішов на поправку. У цієї людини якимось невідомим чином швидко повернулися життєві сили, і в результаті він прожив в повному здоров'ї ще 14 повноцінних років, доживши до 92-річного віку.
У Канаді струнні квартети зі спеціально найнятих музикантів грають на міських площах музичні твори Моцарта, щоб, як вважають автори цієї ідеї, впорядкувати вуличний рух і тим самим знизити кількість аварій.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас