У першій половині 2012 р. українського IPO не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У першій половині 2012 р. українського IPO не буде

219
У першій половині 2012 р. проведення українського IPO не бачиться можливим, вважає президент Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Томаш Фіала.
"Говорити про IPO складно в поточній ситуації, ринки ослабли. Навіть на західних майданчиках акції українських компаній торгуються в останню чергу. Ринок просів до свого історичного мінімуму - і виходити на ринок з новою пропозицією немає сенсу. Останнє IPO української компанії було в липні на Варшавській біржі - Coal Energy, яке ми вели. З того часу нічого іншого не вийшло. І важко собі уявити якісь IPO у першій половині 2012 р. Якщо щось і буде маленьке, локальне на УБ, то тільки в другій половині 2012 р.", - упевнений Фіала.
Також президент ЄБА розповів про причини, за якими українські компанії вважають за краще розміщуватися на західних майданчиках.
"Перше - це корпоративне управління. Тут небезпечно проводити IPО через недосконалість українського законодавства та корупцію, неможливість захистити свої права в боротьбі з рейдерством. Тому у більшості наших великих бізнесменів активи перебувають в західних країнах - Ліхтенштейн, Австрія, Люксембург, Нідерланди, Кіпр. Це стосується навіть осіб з влади або наближених до влади. Друге - багато хто з міжнародних інвесторів вважають за краще вкладати в акції компаній, які зареєстровані за кордоном. Причина та ж - кращий захист бізнесу. Плюс лістинг в Лондоні та Варшаві - найпопулярніших майданчиків для українського бізнесу - розширює коло потенційних інвесторів", - сказав Фіала.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас