Експерти: Головування Данії в ЄС не врятує євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Головування Данії в ЄС не врятує євро

440
Данії, яка напередодні змінила Польщу як країну - голову Європейського союзу, доведеться працювати над вирішенням ключової проблеми ЄС - кризою єврозони.
Країна зберегла власну валюту - крону - і до зони євро не входить. Тому експерти вважають, що Данія будеосторонь від найбільш актуальних дискусій, передає Euronews.
Прем'єр-міністр Хелле Торнінг-Шмітт у новорічному телевізійному зверненні пообіцяла, що Данія зробить все можливе, щоб європейські країни разом могли контролювати економіку і відновити її зростання.
Урочиста церемонія початку датського головування відбудеться 11 січня в Копенгагені.
Данський міністр у справах ЄС Микола Ваммен напередодні заявив, що одним з найважливіших завдань головування буде остаточне узгодження нового фіскального пакту, що передбачає юридичну відповідальність держав за недотримання бюджетної дисципліни.
Разом з тим майже жоден з пріоритетів головування, оголошених Варшавою півроку тому, не отримав розвитку. Але республіка не має наміру відмовлятися від своїх амбіцій, плануючи стати одним з ключових гравців на європейській сцені та брати участь у процесі прийняття рішень.
Нагадаємо, що наступний саміт глав держав ЄС відбудеться 30 січня 2012 року, заявив глава саміту Херман ван Ромпей. За його словами, головною темою буде ринок праці.
У грудні 2011 року на саміті ЄС лідери країн єврозони ухвалили рішення доповнити монетарний союз бюджетним і податковим. Тим самим будуть укріплені основи валютно-економічного союзу, який був вражений нинішньою кризою заборгованості.
Раніше президент Віктор Янукович висловив сподівання, що Данія допоможе Україні підписати угоду з ЄС.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас