Американець намагався сплатити покупку банкнотою в 1 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американець намагався сплатити покупку банкнотою в 1 млн дол.

919
Майкл Фулдер, житель міста Лексігтон, штат Північна Кароліна, намагався розплатитися в магазині Walmart банкнотою номіналом в $1 млн.
Набравши покупок на $476, він підійшов до каси і простягнув касирові банкноту. На прохання розплатитися меншими купюрами він заявив, що ця банкнота - справжня і повинна прийматися до оплати, пише Lenta.ru.
Після цього продавці викликали в магазин поліцейських, які заарештували Фуллера. В ордері на арешт про мільйонну купюру сказано, що "в природі таких не існує". Найбільша купюра в ходу зараз - $100. Раніше випускалися купюри в 500, 1000, 5000 і навіть 10 тисяч, проте з 1969 року їх поступово стали виводити з обігу, оскільки через занадто великий номінал вони не знаходили попиту серед населення. Формально, цими купюрами ще можна розплачуватися на території США, але через свою рідкість вони коштують набагато більше номіналу.
Власнику підробленого мільйона тепер загрожує суд, якого він чекатиме за ґратами. У місцевій поліції назвали цей випадок "дуже дивним" і зізналися, що раніше не мали справи ні з чим подібним.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас